stubbfräsning

Stubbfräsning eller inte?

augusti 3, 2015

Jag har under de senaste veckorna funderat på om jag ska fälla ett stort träd i kanten av min trädgård. Eftersom jag bor i Stockholm så skulle det kunna bli ganska krångligt. Det finns inte så mycket plats för trädet att falla på förstår ni. Jag har ganska mycket erfarenhet av att fälla träd, växte upp på landet och far min arbetade i skogen. Att fälla träd var faktiskt lite av en hobby när jag var mindre. Detta träd som jag står inför nu i min trädgård, det tror jag dock inte att jag reder ut själv. Så jag funderar på att ringa in riktiga arborister, frågan är bara om jag ska betala för stubbfräsning direkt eller om jag ska försöka mig på det själv.

Riva upp den

Att riva upp en så pass stor stubbe själv är ett jobb som tar ordentligt på krafterna och kan vara farligt för oerfarna. Jag tycker dock sedan min ungdoms hobby att det hade varit ett trevligt projekt att ge sig på. När man sitter inna på dagarna så hade det varit trevligt att få slita lite på eftermiddagarna. Att hugga och bända i rötterna, det är något speciellt med det. Det finns ju även andra saker som borde göras. Och stubbfräsning är ju ändå inte så dyrt om dom gör det samtidigt som dom fäller träder. Jag sätter en deadline tills på fredag för mig själv att bestämma mig, hjälp mig gärna.