kontinentalsängar

Kontinentalsängar – Allt du behöver veta

februari 12, 2021

Vad kännetecknar kontinentalsängar? En kontinentalsäng ar tre lager av madrassen som gör att sömnen blir bättre. Det är även bra för ryggen att ha bra madrasser som de allra flesta sängar av denna typ har. Den här så kallade ”lager-på-lager-principen” som möjliggörs av en kontinentalsäng får dig att anpassa både komfort och design. En säng av denna variant behöver nödvändigtvis inte vara den klassiska dubbelsängen. En säng som är vanlig i många hem runtom i Sverige. Även om den kontinentala sängen möjligtvis är överrepresenterad i många olika bostadsannonser och inredningstidningar. Trots detta kan du beställa sängarna i de allra flesta standardstorlekar. Så oroa dig inte, du kommer hitta en säng av denna variant som passar just dig. Självklart kan du välja en kontinentalsäng som singelsäng, gästsäng eller en barnsäng. Ett hett tips är att inreda tonårsrummet med en 90-säng i modellen kontinentalsäng med en tillhörande sänggavel om så önskas.

Namnet kontinentalsängar är kanske inte främst för den hotellkänsla som den utstrålar och ger. Utan för att själva mellanmadrassen och bäddmadrassen läggs över två olika bottenmadrasser – precis som en kontinent. Kanske är denna sängmodell influerad från kontinentala sovvanor? Vem vet, därför låter vi det vara osagt.

Skapa en lyxig känsla

Vem tycker inte om att checka in på ett lyxigt hotell och bli extra bortskämd? Förhöj ätandet av frukost, förenkla städningen och förbättra sömnen med en skön hotellsäng. Att krypa ner i den bäddade hotellsängen och smälta intrycken är en fröjd för både kropp och knopp. Efter en lång dag i skogen, i stan, på stranden eller en utekväll så är det underbart att bädda ner sig i denna säng. Hotellkänslan kan du alltid ta med dig hem utan något större och jobbigt arbete. Inred ditt sovrum eller gästrum och skapa en unik och lyxig känsla med en kontinentalsäng. Det finns många olika storlekar, allt från den simpla varianten i 90cm till den stora 240-cm-sängen där hela familjen får plats under småbarnsåren. När barnen är små kan det vara extra skönt med en större säng som är stor nog att rymma hela familjen. Oavsett om du ligger kors eller tvärs får ni alltid plats, förutsatt att ni inte är alltför många personer. Sängen har en även en mycket hoppvänlig madrasstruktur vilket gör det möjligt för de allra minsta att hoppa, under föräldrarnas övervakning såklart. Sängen är robust och mycket ska till för att sängspjälrorna ska brytas.

stilren kontinentalsäng

Att köpa en kontinentalsäng online

Det finns mängder med kontinentalsängar online som du kan köpa. Det finns även tillhörande sänggavlar och andra sängtillbehör som sätter en personlig touch på din inredning. Det finns många varianter av dessa sängar från olika välkända varumärken. Det är även möjligt att beställa ben i stål och förvaringslådor som går att ha under sängen för extra förvaring. En kontinentalsäng är mycket mer än bara en säng. Vi spenderar många timmar i våra sängar och det är viktigt att vi återhämtar oss samtidigt som vi sover gott.

Bädda och bulla upp med kuddar för att få den där lyxiga, fluffiga sängen som är extra skön att spendera tid i. Som gör sig lika bra som inredningsmöbel som sovplats vilket gör sängen till en funktionell möbel och inredningsdetalj. Vill du få den lyxiga, men nordiskt smakfulla bäddningen så finns en lösning för dig. Klicka hem härliga linnelakan, stora hotellkuddar och kombinerar såväl mönster som färg och skapa en unik inredning för dig. För dig som har anammat den skandinaviska stilen kan du enkelt välja och vraka bland mängder av produkter. Bland tidlösa, jordiga, hållbara och härliga sängkläder till din kontinentalsäng som håller länge.

Kontinentalsängens alla olika madrasser

En kontinentalsängs bas eller bottenmadrass består alltid av en stomme. Sängstommen är av en träram och bonell- eller pocketfjädrar. Bottenmadrassen på en kontinentalsäng bidrar till att du enkelt kan välja motstånd. Detta skapar känslan för hur sängen känns att sova i. Var noggrann med att välja ett motstånd som är lämpat för dig så att du inte får ont i ryggen. Är dina förvaringsytor få kan du även se till att få en funktionell bottenmadrass med inbyggd förvaringsyta. Du använder då helt sängens höjd för att förvara dina saker snyggt och diskret.

Mellanmadrassen är det som kännetecknar kontinentalsängar. Denna madrass lägger du över bottenmadrassen så att du slipper skarvar mellan två olika sängar. När du väljer en säng av denna typ är det viktigt att du testar olika madrasser. Det är nämligen i mellanmadrassen du säkerställer att komforten är anpassad efter din kroppstyp och hur du sover. Det är väldigt viktigt att denna del av sängen blir perfekt för dig. Anledningen är att du ska spendera många timmar på denna madrass och säng.

Bäddmadrassen är det översta lagret på din säng. Du använder egentligen bäddmadrassen oavsett om du väljer en vanlig ramsäng eller kontinentalsäng. Madrasser ser till att en känsla skapas som du vill ha allra närmst din kropp. Madrasserna kan exempelvis vara gjord i skum som ger ett behagligt stöd för din kropp. Det är självklart möjligt att klicka runt på nätet och hitta många varianter av bäddmadrasser för kontinentalsängar. Se till att läsa på om rätt madrass till din säng. Gör du detta får du en helhet som kommer att förbättra din sömn och hälsa många år framöver.

Finns det fördelar med kontinentalsängar?

Det korta svaret är självklart ja, det finns många fördelar med dessa sängar. När du är på banan att vilja införskaffa dig en säng av denna typ framför en enkel ramsäng gör du ett logiskt val. Att komma upp från golvet och samtidigt få rum med annat under sängen ger en hög funktionalitet. Komplettera med väggfasta, eller golvstående, nattduksbord för enkel förvaring. Du kan exempelvis förvara böcker, ett glas vatten eller andra detaljer som gör ditt liv enklare. Kontinentalsängen är en stor säng vid första anblick men en sak är alltid säker. Den är lätt att flytta på! Du slipper ofta den tunga sängramen eller liknande när du köper en säng av denna typ. Detta innebär att du enkelt klarar av att lyfta sängens delar om ni är två personer. Mellanmadrassen är det som kan vara något svårt att flytta då den tar plats på bredden. Den väger däremot inte mer än vad du och din partner klarar av att lyfta.