Industrifastighet med flera våningar

Industrifastigheter | Allt du behöver veta!

september 6, 2019

Industrifastigheter finns det gott om i hela landet. Vi har ett stort urval bland våra industrifastigheter som ligger på olika platser i landet. Något som gör det enkelt att välja det område som passar för ens eget företag och efter ens egna behov. Olika lokaler för olika ändamål är egentligen inget som är svårt men det finns en del att tänka på när man ska välja en. För det finns alltid speciella saker som kanske enbart gäller för ens eget arbetssätt och behov. Något som kan vara svårt att generalisera om men som man som företagare ska tänka på.

Det kan handla om utformningen på industrifastigheten som kan underlätta eller försvåra. Man får inte heller glömma bort olika transportmöjligheter. Allt spelar egentligen in när man ska välja den rätta industrifastigheten för en själv. Dock har vi bland våra lokaler ett väldigt stort urval. Något som gör att vi alltid kan tillhandahålla en industrifastighet som passar för just dina behov. När man ska välja en industrifastighet bör man tänka på att göra valet så enkelt som möjligt. Helst genom att tänka igenom allt man vill ha och behöver i sin fastighet. Sedan tittar man närmare på vilka av våra industrifastigheter som man känner uppfyller de behoven.

Val av olika industrifastigheter

Även om man kanske kan tro att det är svårt att välja industrifastighet behöver det inte alls vara så. För det finns gott om alternativ att välja mellan och flera av dem kan passa in för en själv. Det enda svåra brukar vara att fundera ut vilka faktorer som faktiskt är de allra viktigaste för en själv. Sedan får man titta igenom bland våra industrifastigheter för att de vilka som uppfyller det.

Allt kan spela in och man ska inte bara ta första bästa industrifastighet. Låt valet få mogna först och titta på allt du kan behöva tänka på. I slutändan kommer detta att underlätta för dig själv. Något som faktiskt i slutändan är det allra viktigaste.

Titta på omgivande vägar och se över dina transporter. Allt för att du ska veta precis att hela verksamheten kommer att bli mer produktiv efter flytten. Målet är nämligen alltid att göra livet enklare och smidigare och en av våra industrifastigheter kan göra detta för dig.

Det är inte svårt men det betyder inte att man bör stressa och bara välja någon fastighet. Se till att du känner dig bekväm med valet och att du känner att det passar.

Att tänka på

När man väl ska hitta en industrifastighet bör man tänka över allt man kan. För det kommer göra valet enklare och smidigare om man vet vad man faktiskt behöver. Något som inte alla alltid känner till från första början.

Titta på hur saker och ting kan placeras i lokalen och om det du tänkt dig får plats. Se till att det finns utrymme för verktygen du behöver eller att det finns förvaringsmöjlighet.

När man gör allt detta från första början blir valet av en av våra industrifastigheter mycket enklare att göra.

Checklista – identifiera behov

Det finns många olika typer av verksamheter som går under kategorin industri. Beroende på vad verksamheten gör så som, tillverkar, reparerar, producerar eller håller på med service, så kan industrifastigheter skilja sig. En del faktorer kan vara mer avgörande för att er verksamhet ska fungera bra och felfritt. Det är därför viktigt att man som företag identifierar sina behov baserat på tidigare erfarenheter. Nedan har vi skrivit ihop en punktlista med faktorer som ni bör se över när ni söker efter industrifastigheter.

  • Hur stor yta behöver lokalen vara?
  • Tänk till kring antal anställda, plats för maskiner, lager, samlingsrum, arbetsyta, toaletter, kontor mm.
  • Finns det krav på säkerheten? Är det viktigt för er att ha en inhägnad yta eller annat som kan påverka valet av industrifastighet?
  • Är läget viktigt? Behöver fastigheten ligga i nära anslutning till motorväg, järnväg, hamn eller liknande?
  • Behövs en lastkaj?
  • Hur många portar och dörrar behöver lokalen?
  • Har ni krav på vädertätatde portar eller markportar?
  • Hur många omklädningsrum, duschar och toaletter behöver ni?
  • Har ert företag krav på lokalen utifrån ett miljö- eller säkerhetsperspektiv?
  • Har ni krav på ventilation?