husvagnar

Husvagns semester i sommar?

mars 15, 2016

Husvagnar är förknippade med semester och det är i Sverige väldigt vanligt att man ger sig ut på just en husvagnssemester. I Sverige finns det gott om olika campingplatser dit husvagnsägare tar sig till under ledigheterna för att koppla av och umgås med familj och vänner. På campingen är man lite närmare naturen och det ger en friare känsla sägs det. Det är framförallt en upplevelse som ledigheten gärna spenderas med för väldigt många i Sverige.

De husvagnar som är av nyaste årsmodeller ligger mellan 250 000kr och 500 000kr

Husvagnar finns i väldigt många olika utföranden. Fördelen med husvagnar är att de faktiskt håller väldigt länge och det finns idag rullande husvagnar som tillverkades för väldigt länge sedan. Genom att genomföra en service på den innan man beger sig ut på tur så kan man förlita sig på att den håller. Eftersom att husvagnen egentligen bara är ett släp som fästes på dragkroken så kan alla med vanligt b-körkort få släpa på en husvagn. Fördelen med att det bara dras i släpet är att man inte behöver förlita sig på att tillhörande motor och liknande behöver fungera på husvagnen. Andrahandsmarknaden för husvagnar är idag väldigt stor och det är även många dödsbon och liknande har husvagnar på auktion.

Vilka Husvagnar gillar ni?

KABE är idag Skandinaviens ledande husvagnstillverkare och de tillverkar idag husvagnar som är väldigt fint möblerade och har god utrustning. Man burkar hos de flesta återförsäljare av husvagnar kunna specificera sin husvagn vad gäller möbler och utrustning. De finns de som väljer att ha den finaste och fräschaste möbleringen med säng och soffa eller kanske två sängar, vilket också är möjligt att genomföra. Man kan även se till så man har full köksutrustning och allt som hör till det. I vissa fall så kommer husvagnarna även med toalett eller badrum. I de fall där alla dessa möbler och vitvaror ingår i husvagnen så brukar de handla om nyare typer av husvagnar. Det är inte alltid husvagnen har mer än någon standardmöblering och därför brukar campingplatserna vara väldigt utrustade. De brukar i vanliga fall innehålla duschar och toaletter för besökarna men även kök så att gästerna som inte har kök i sin husvagn kan tillreda den. Det är dock väldigt vanligt att man använder sig av grillen vid husvagnssemester.

I nyare varianter av husvagnar så finner man även tillgång till elektrisk uppvärmning, vilket inte fanns tidigare. I köket är det vanligt med gasolflaska för gasolspisen, vilket är ett koncept som funnits i husvagnar väldigt länge och fungerar bäst då det inte alltid finns tillgång till el. De husvagnar som är av nyaste årsmodeller ligger mellan 250 000kr och 500 000kr idag, beroende lite på hur stora de är och vad som ingår i dem. Det är idag vanligt att dessa är inredda med träpaneler och liknande vilket bidrar till den ökade kostnaden men även till en känsla av lyx och välbehag. Valet av husvagn är därför inte alltid det lättaste och man bör planera det väl. Beroende på hur ofta man ska använda sig av den och vad man behöver ha den till är viktiga kriterier för det rätta valet av husvagn.