Hur man kommer uppåt i världen utan en lyftkran

juli 10, 2015

När man tänker på det här med att göra något av sitt liv, att ”ta sig uppåt” så kan man få en obehaglig känsla. Men vad betyder det att ”ta sig uppåt”? Är det att få mer betalt? är det att flytta till Stockholm? eller är det bara att hyra en mobilkran som lyfter upp än i luften. Alla tre av de här alternativen är like långt ifrån sanningen för mig.

Att ta sig uppåt i livet för mig innebär att man känner sig tryggare. Att man rensar bort saker i sitt liv som får än att må dåligt, saker som inte lyfter upp än. att gå ifrån ett välbetalt, respekterat  jobb i Stockholm till att hyra ut mobilkranar i Norrtälje kan vara att ”ta sig uppåt” allt beror på hur det känns på insidan. Uppåt i denna fras syftar helt och hållet  på humöret och välmåendet.

Många associerar dock detta uttryck med makt. Att var ”högt upp” innebär att man har makt och kan se ner på folk, men i själva verket så behöver man aldrig känna sig minder om man bara är högre på insidan.

Man kan lätta se på folk när man pratar med dom vart dom befinner sig på denna ”stege” och hur dom tror att den fungerar. Alla i samhället är på steget, dom bara ser på stegen på olika sätt. Hoppas ni alla där ute nu förstår det här och ökar eran livskraft.