gräsklippare service automower

Gräsklippar service för optimalt resulat från din automower

februari 29, 2016

För att en gräsklippares livslängd ska vara så lång som möjligt är det viktigt att man med jämna mellanrum servar gräsklipparen. Det finns många olika typer av gräsklippare och idag har även robotgräsklipparen tagit fäste på riktigt. Priserna på robotgräsklippare har kommit ner till en nivå där många privatpersoner känner att det är värt att investera i en robotgräsklippare för att spara in mycket tid genom att slippa klippa gräset själv.

I Linköping finns företag som arbetar med att serva trädgårdsmaskiner. Gräsklippare är en typisk maskin som går under kategorin trädgårdsmaskiner. När hösten tar fart i Linköping brukar gräsklippandet ske allt mer sällan. Det är ett ypperligt tillfälle att lämna sin maskin på service så att den är redo och möta våren i ett gott skick. Det finns ett relativt bra urval av företag som arbetar med service av gräsklippare och andra liknande maskiner i Linköping.

Exempel på ett par företag som arbetar inom området är Beviks, Bertil Anderssons Cykelservice, Fridtuna Skog & Trädgård samt Jannes Cykel och Motor i Ljungsbro.

Att serva en gräsklippare kan innebär många olika saker.

Exempelvis har gräsklipparen lagt av helt och då behöver någon kunnig personal felsöka vad det är som gör att gräsklipparen inte startar. Ibland kan en service innebära att man bara måste byta tändstift på en maskin som är bensin eller dieseldriven.

Service av robotgräsklippare kan innebära att man ställer rätt hjulen på gräsklipparen, man kontrollerar så att all elektronik fungerar som det ska. En viktig del av service för gräsklippare och robotgräsklippare är att man rengör knivbladen som sitter undertill. Om det var längesedan den senaste servicen utfördes på maskinen kan man ibland komma att behöva slipa bladen för att få en bättre effekt vid gräsklippandet.

Priset för en service av en gräsklippare eller robotgräsklippare varierar helt beroende på vad det är som behövs göras.

I en grundservice brukar det ingå byta av olja, byte av tändstift samt slipning av knivarna. Har man en åkgräsklippare kan servicen vara lite mer omfattande. Då sker det ofta kontroller av remmar, lager, spännhjul, kontroll av lufttrycket i däcken samt rundsmörjning. En service av en åkgräsklippare är lite dyrare än vanliga gräsklippare just eftersom de är mer krävande och omfattande. Det är också den typen av maskin som är viktigast att man servar regelbundet för att livslängden ska vara så lång som möjligt. För en robotgräsklippare kan en service innebär att man byter batteri till ett helt nytt batteri och kontrollerar så att det laddar som det ska. Man gör ofta också en väldigt noggrann rengöring samt ett datortest av samtliga funktioner.

Avslutningsvis kan man konstatera att utbudet av företag i Linköping och Norrköping som utför service av gräsklippare och robotgräsklippare är bra och det brukar inte vara några problem att få sin maskin servad innan sommarhalvåret.