Glas på skyskrapa

Att ha glasmonter eller ej

augusti 31, 2016

Varför ska man ha en glasmonter? Det är en bra fråga som det finns många svar på. Anledningen till att man väljer att sätta upp en glasmonter kan vara många. En av de största anledningarna är att man har något man vill visa upp. Exempelvis kan det vara produkter i en butik eller så står ett företag på en mässa och vill visa upp sina senaste produkter. Vidare är det även vanligt att man har en glasmonter i hemmet. En glasmonter kan också kallas för exempelvis vitrinskåp. Det är en vanligare benämning för glasmonters som ska placeras i hemmet. Ett vitrinskåp är dock utformat ungefär likadant och man kan med fördel placera prydnader eller sin servis i ett vitrinskåp som ska användas i hemmet.

Svaret på varför en glasmonter är fördelaktigt att använda sig av för att visa upp produkter är ganska enkel. Det är helt enkelt mycket bättre insyn i en glasmonter än en vanlig produkthylla. Det ger också produkterna ett bra skydd från smuts och annat som skulle kunna skada produkterna eller göra så att de ser smutsiga ut.

Värnamo Sliperi tillverkar glasmontrar och inredningsglas till privatpersoner som företag. Om man behöver hjälp med glas överhuvudtaget så är de ett glasmästeri som mer än gärna hjälper dig och till perfektion dessutom.

det går att specialtillverka en glasmonter

Ett annat vanligt användningsområde för en glasmonter är på ett museum. På ett museum finns det ofta väldigt värdefulla saker, eller gamla saker som lätt kan gå sönder om personer rör på dem. Därav är det ett mycket bra sätt att placera saker på ett museum i en glasmonter. Det gör så att besökarna på museet kan se på sakerna utan att man riskerar att folk stjäl eller tar sönder de värdefulla objekten. Om man har ett väldigt värdefullt objekt som man vill skydda finns det även inbrottssäkra glasmonters med larm. Det finns även skottsäkra montrar som är gjorda av plexiglas istället för vanligt glas.

Många som ställer sig frågan ”varför glasmonter?” ställer sig också frågan om det går att specialanpassa en glasmonter. Svaret på den frågan är att det går att specialtillverka en glasmonter hos vissa återförsäljare. Man får då lägga in en order på en glasmonter med en skiss över utseendet och olika mått. Dock är det absolut vanligaste att man masstillverkar glasmonters för att återförsäljarna ska kunna hålla ett så lågt pris som möjligt.

Vidare kan en glasmonter också kallas för ”showcase” det är ett engelskt ord men som man ofta hör även sägas i svenska sammanhang utan någon översättning. Ett showcase är som en glasmonter men som har ett väldigt starkt fokus på produkterna. Ofta har man installerat någon form av belysning i montern för att produkterna ska framhävas på ett mycket effektfullt sätt.

Priset för en glasmonter varierar beroende på var man köper den och vilken kvalité man är ute efter. Det finns väldigt dyra vitrinskåp som är gjorda av kända designers och säljs bara hos specifika återförsäljare. Sedan finns det även lite billigare varianter hos exempelvis IKEA. Glas är trots allt ett väldigt hållbart ämne i sig och många glasmonters håller under en mycket lång tid om man behandlar de väl. För större glasmonters som ska användas i butiker som exempelvis smyckesbutiker och klockbutiker finns det också speciella återförsäljare som har riktat in sig på glasmonters till företag och butiker istället för till privatpersoner.